سیر سیاه ترشی 2021-06-19

طرز تهیه سیر ترشی سیاه مجله خبری ای بی سی مگ

در این مطلب طرز تهیه 2 نوع سیر ترشی را به شما آموزش می دهیم. سیر ترشی اولی پس از 6 ماه قابل خوردن است هرچه بیشتر بماند بیشتر می رسد و بهتر است و سیر ترشی دومی بعد از 40 روز قابل خوردن است. سپس پوست روی سیرها را بگیرید تا دانه هاي‌ آن پیدا شود.

سرکه قرمز طعم ترش و قوی‌تر و ملس‌تری نسبت به سرکه سفید دارد و کمی طعم میوه‌ای نیز دارد. سیر ترشی از محبوب‌ترین ترشی‌های ایرانی است که از سیر، سرکه و نمک و معمولا به دو روش فوری و هفت ساله تهیه می‌شود. این ترشی طعم تند و تیز سیر را با ترشی سرکه ترکیب می‌کند و به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای مختلف سرو می‌شود. سس گوجه‌فرنگی و سرکه را به‌صورت گرم روی سیرها ریخته و سریعاً درپوش ظرف را ببندید تا ظرف به حالت کنسروی دربیاید. ترشی سیر شما پس از ۳۰ روز جاافتاده و آماده مصرف خواهد بود. علاوه بر عطروطعم، خواص ترشی سیر سبب شده تا از این ماده غذایی به نیکی یاد شود.

حالا باید حبه‌های سیر را در ظرفی مخصوص ریخت و ترکیبی از شکر، نمک، فلفل، گلپر و برگ‌بو را به آن‌ها اضافه کرد. بعد سیرها را به طور منظم داخل شیشه بچینید، یک قاشق چایخوری نمک به آن بیفزائید و روی آن سركه بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. بعد از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها می رود و سر آن ها خالی می شود. در این مرحله شیشه ترشی را نیز می شوییم و کنار می گذاریم تا کاملا خشک شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشد. سپس سیرهای خشک شده را داخل شیشه ترشی کم کم می ریزیم و لابه لای سیرها فلفل و ترخون ها را قرار می دهیم.

چون باور داریم آشپزی خانگی کلید زندگی سالم‌تر و شادتر برای انسان‌ها، جوامع و زمین است. هدف ما توانمند کردن علاقمندان به آشپزی‌ در سراسر جهان است تا با به اشتراک گذاشتن تجربیات و مهارت‌های آشپزی‌شان به یکدیگر کمک کنند. بهتر است که این سیرترشی در کنار پنجره جایی که در معرض آفتاب است قرار داده شود چون سیرترشی تردتر و خوشمزه تر می شود .

سیر همچنین به عنوان یک ماده در سایر آماده‌سازی‌های موجو در آشپزی مختلف استفاده می‌شود. پوراتا[۶] سس مشابهی است که به جای سیر با تره‌فرنگی تهیه می‌شود. وقتی هنوز رنگ آن سبز است بعد از نیم ساعت نمک و روغن را به آن اضافه می کنیم.

مدت‌زمان لازم برای آماده شدن سیرترشی خانگی بین 1 تا 7 سال است. هرچه زمان بیشتری برای تهیه‌ی این ترشی صرف کنید، رنگ سیرها تیره‌تر شده و طعم بهتری خواهد داشت. در کاسه ای جداگانه آب نارنج و آرد برنج را مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم تا گلوله گلوله نشود. روش دیگر این است که برای شروع هفت تا ده کیلو سیر را ترشی بی‌اندازید و هر سال یک کیلو از آن را مصرف کنید و باقی را برای سال بعد بگذارید.

حالا درب شیشه را محکم می بندیم و در قابلمه ای که شیشه سیرترشی در داخل آن راحت قرار بگیرد آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید. سیر ترشی از پرطرفدار ترین ترشی ها در ایران می باشد که بسیار خوشمزه و دلچسب است. مشا می توانید این ترشی را کنار غذا هایتان سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید. طرز تهیه سیر ترشی را در این بخش از آشپزخانه نمناک بخوانید. در انتها، در ظرف را محکم ببندید و در جای خشک و خنک دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا سیرها کاملا رسیده شود.

خواص سیر ترشی سیاهسیر ترشی سیاه علاوه بر طعم دلچسب خواص دارویی متعددی دارد. چرا که این دستور امتحان خود را پس داده و نتیجه رضایت بخش خواهد بود. ترشی پرتقال و سایر مرکبات می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند زیرا حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و خاصیت ضد باکتریایی دارد و مصرف آن در حد بسیار کم برای پیشگیری از عفونت دستگاه تنفسی نیز مناسب است. همچنین می‌توانید وارد مطلب خواص سیب زمینی ترشی شوید و از موارد مصرف آن در سرماخوردگی اطلاع یابید.

ترشی سیر حاوی مقدار زیادی ویتامین‌های گروه B، پتاسیم، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر و اسیدفولیک است. خواص و فواید ترشی سیر سبب شده تا این چاشنی خوش‌طعم موردتوجه افراد زیادی قرار بگیرد. این نوع سیر ترشی را در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. بهتر است برای تهیه سیر ترشی از سیر کامل استفاده کنید.

شروع کار ما در سالماطور با فروش انواع عسل، روغن های خوراکی و درمانی، انواع ارده و شیره و … بود. با گذر زمان و بنا به نیاز مشتری، تولید محصولات پرفروشی از قبیل روغن کنجد و روغن های درمانی را آغاز کردیم. ابتدا گل سیرها را تمیز کنید و ساقه هاي‌ آن را بگیرید و روی آن ها نمک بپاشید و در آفتاب یا در جایی خشک قرار بدهید تا رطوبت آن کامل گرفته شود و خشک تر شوند. امیدوارم این ترشی خوشمزه و بسیار پرخاصیت رو تهیه کنید و در کنار غذاهاتون نوش جان کنید.

که استفاده از سس سویا سرعت این فرآیند افزایش می دهد. شاید تاکنون با روش های مختلفی با عنوان طرز تهیۀ ترشی سیر رو به رو شده باشید. اما جالب است بدانید که تهیۀ سریع ترشی سیر هم امکان پذیر است.

نکته سوم که از دو مورد بالا مهم‌تر است، استفاده از سس سویا است. تمام مواد رو در قابلمه می زاریم و روی آنها سرکه می ریزیم تا روی مواد رو بپوشاند. شعله را خاموش کرده و ۱ روز در قابلمه می زاریم بمونه و بعد از ۱ روز در بشکه یا حالا ظرف در دار می زاریم.

سیر ترشی سیاه نوعی سیر ترشی است که در آن سیر پس از ترشی به رنگ سیاه تبدیل می شود. در ادامه ظرف را کمی تکان می دهیم تا مواد با هم آمیخته شوند، سپس شیر ترشی را در یک جای گرم و تاریک قرار می دهیم. با این نوع دستور، سیر ترشی پس از گذشت ۶ ماه می رسد ولی بهتر است تا ۷ سال درب آنرا باز نکنید. شما در سیر ترشی از سرکه سیب طبیعی یا هر سرکه دیگری می توانید استفاده کنید به جز سرکه سفید و سرکه بالزامیک چرا که بالزامیک هم از نظر اقتصادی گران می باشد و هم طعم شیرینی به سیر ترشی می دهد که جالب نیست. اهالی خونگرم گیلان ماهی را با ترشی تره که غذای سنتی و محلی آنهاست میل می کنند و در شب سال نو دور هم جمع می شوند و ماهی را با ترشی تره تناول می کنند.

سیر سیاه دکتر بیز

سیر ترشی بعد از 2 تا 3 ماه قابل مصرف است، اما هرچه بیشتر بماند، طعم بهتری پیدا می‌کند. در یک قابلمه آب گوجه‌فرنگی، سرکه، نمک و فلفل بریزید. آب گوجه‌فرنگی را می‌توانید به کمک دستگاه مخلوط‌کن یا آبمیوه‌گیری تهیه کنید؛ اما دقت داشته باشید که این مایع باید فاقد دانه و پوست باشد.

شما کدبانو های نازنین اگر تمایل داشتید می تونید سیر ترشی رو بدون پوست هم تهیه کنید. بعد از تموم شدن پوست گیری سیر ها را شسته و روی پارچه ای پهن می کنیم تا آبشان کشیده و خشک شوند. اگر سیر ها خیس باشند ممکن است در داخل ترشی کپک بزنند. ریشه بوته سیر و لایه ضخیم و اولیه دسته سیر را جدا می کنیم (بهتر است طوری انجام دهید تا حالت غنچه ای سیرها حفظ شود) سپس آن را  درون سرکه قرار دهید ، در اینصورت نیازی به استفاده از فلفل نمیباشد. در صورتی که سیر ترشی در جای تاریک نگهداری شود،طعم آن به تندی تمایل پیدا می‌کند. اگر نگرانی از بوی بد دهان بعد از خوردن سیر شما را از این لذت بازمی‌دارد پیشنهاد میکنیم مقاله ۱۲ راهکار عالی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز در دهان را مطالعه کنید.

بعداز آن تمامی مواد را با سیرها مخلوط کرده و اجازه دهید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقهبجوشند. پس از خنک شدن آن‌ها، سیرها را در ظرفترشی بریزید و روی آن‌ها را با سرکه بپوشانید. اگر در فصل‌های دیگر تمایل به تهیه ترشی سیردارید، طرز تهیه سیر ترشی تفاوتی نمی‌کند، فقط باید سیر خشک را یک تا چندروز در آب خیس کنید، سپس اگر ریشه دارد آن را جدا کرده و اجازه دهید خشک شود. این چاشنی خوشمزه در بسیاری از مواقع در سفره ایرانی‌ها وجود دارد. این ترشی معمولا با غذاهای دریایی خورده می‌شود اما گستره استفاده از آن فقط به ماهی ختم نمی‌شود. این ترشی محبوب خواص درمانی نیز دارد و هرچه از تولید آن بیشتر بگذرد و به اصطلاح «بیشتر جا بیفتد»، خوشمزه‌تر و مفیدتر می‌شود.

اما برای تهیه سیر ترشی هفت ساله واقعی، باید به همین مدت صبر کرد تا سرکه در مدت 7 سال آرام آرام به خرد سیرها برود طعم شیرین و بی‌نظیر تولید کند. شما این فرصت را دارید که با کمک یکی از ۵ نمونه از طرز تهیه ترشی سیر بسته به ذائقه و سلیقه سیر ترشی خانگی بسازید و از آن به جهت تقویت سیستم ایمنی و بهبود هضم غذا کمک بگیرید. هر چه مدتزمان بیشتری از تهیه سیر ترشی گذشته باشد، بوی آن کمتر در دهان باقی می‌ماند.همچنین راه‌های زیادی برای برطرف کردن بوی بد سیر از دهان وجود دارد و می‌توانیدبا خیال راحت از خوردن آن لذت ببرید. یکی از این راه‌ها خوردن مقداری چای خشک پساز مصرف سیر ترشی است یا دو عدد نخود نپخته داخل دهان بگذارید تا با جذب خواص آنبوی بد سیر از بین برود.

هر چه مدت زمان بیشتری از تولید ان بگذرد، خواص درمانی آن بیشتر و طعم آنبهتر از قبل می‌شود. سیر ترشی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و موجب پاکسازی کبدمی‌شود. برای تهیه این ترشی در خانه به طرز تهیه سیر ترشی توجه کنید. ترشی سیر ۷ ساله به مرور زمان و در طی این مدت، خود به خود تخمیر شده و طعم شیرینی به خود می گیرد. ما در این دستور با استفاده از دوشاب یا شکر قهوه ای، طعم شیرین آن را ساختیم و با اضافه کردن سس سویا، باعث تخمیر آن شدیم.

ترشی سیر از محبوب ترین ترشی های ایرانی است که معمولا به دو صورت فوری و هفت ساله تهیه میشود. البته سیر ترشی کهنه یا همان هفت ساله طرفداران بیشتری را به خود اختصاص داده است. ترشی گل سیر جایگیزین مناسبی برای کسانی است که علاقه ای به طعم و بوی سیر خام ندارند! بسیاری از متخصصین عقیده دارند که خواص سیر در این ترشی معروف حفظ شده و به همین دلیل برای بسیاری از بیماری ها مفید است و مصرف آن به همه افراد پیشنهاد میشود. در این مقاله میتوانید با بهترین روش طرز تهیه سیر ترشی فوری و قیمت ترشی به‌ صورت خانگی آشنا شوید و برای اطلاع از خواص ترشی سیر و آموزش تهیه ترشی سیر خانگی با سالماطور همراه باشید.

یادتان باشد ظرف‌های سیر ترشی حتما باید کاملا تمیز و شسته شده و کاملا خشک باشند. درب ظرف را محکم ببندید و به مدت ۴۰ روز در یک جای خشک و خنک و تاریک نگه دارید. برای تهیه سیر ترشی هفت ساله به ۲ نوع سرکه یعنی سرکه بالزامیک و سرکه خرما نیاز خواهیم داشت.

گل سیر ها را شسته و کاملا خشک کنید و آن ها در داخل ظرف شیشه ای تمیزی بریزید. به مقدار لازم به آن نمک و شکر و رب انار اضافه کنید و روی آن ها را سرکه بریزید تا کاملا روی سیر ها را بپوشاند و آن را در مکانی گرم و تاریک بگذارید. بعد از 7 سال میتوان به عنوان دارو از آن استفاده کنید. سیرهای تمیز را درون شیشه ای مناسب می ریزیم سپس دانه های فلفل ، سبزی معطر و کمی نمک را روی سیرها می ریزیم ، در انتها نیز سرکه اضافه می کنیم تا روی سیرها را بپوشاند. این نوع ترشی نیازی به چندین سال صبر کردن نداره و بعد از 40 روز می تونید مورد استفاده قرار بدید. سرکه را باید در حدی اضافه کنیم که کاملا روی مواد با سرکه پوشیده شود.

قبل از هر چیزی دقت کنید که در تهیه سبزی ها، باید نصف سبزی شما اسفناج باشد و بعد تره بیشتر از جعفری، جعفری بیشتر از نعناع و نعناع بیشتر از شوید باشد. از خالواش و کاکوتی خشک هم در ترشی تره استفاده می کنیم. از برگ های سیر تازه هم می توانید داخل سبزی استفاده کنید.

سیر ها را به خوبی شستشو دهید و آن‌ها را خشک کنید. سپس داخل ظرفبریزید و تا جایی که سرکه روی سیرها را بپوشاند، ان را اضافه کنید. پس از گذشت این زمان یک ظرف مناسب انتخاب کرده، سپس سیرها را درون آن می چینیم.

سیر ترشیسیاه در صورتی که هفت سال از تهیه آن گذشته باشد، به وجود می‌آید. همچنین برایتهیه سیر ترشی سیاه می‌توانید به آن سرکه بالزامیک اضافه کنید. سیرترشی خانگی یکی از انواع ترشی‌ها و مزه‌های محبوب و خوشمزه‌ی سفره‌ی ایرانی‌هاست که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه سیر ترشی باید از بین سیرهای خشک اما جوان گل‌های سیر کامل را انتخاب کنید تا مدت زمان بیشتری برای نگهداری و مصرف آن وقت داشته باشید. در ادامه‌ی این نوشتار به طرز تهیه سیر ترشی خانگی می‌پردازیم، با ما همراه باشید. سیر ترشی یکی از انواع ترشی های بسیار محبوب و پرمصرف در میان ایرانیان است که در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد.

اکنون ظرفیت باقی‌مانده ظرف را با سرکه سفید پر کنید تا سیرها در مخلوطی از چاشنی‌ها و سرکه غوطه‌ور شود. ترشی سیر شما پس از ۴۵ تا ۶۰ روز آماده مصرف خواهد بود. یکی از آسان‌ترین طرز تهیه‌های سیر ترشی متعلق به دستور تهیه ترشی ساده است که با کمترین مواد اولیه و ابتدایی‌ترین دستور آماده می‌شود. دقت کنید که هرچه زمان بیشتر بگذرد، ترشی شما خوش طعم تر خواهد شد.

سیرها را در ظرف مدنظر چیده و از سس تهیه شده روی آن‌ها بریزید. حجم باقی‌مانده از ظرف را با نیم دیگری از سرکه پر کنید. ریختن مواد ترشی را به ترتیب ادامه می دهیم تا شیشه کاملا پر شود و به اندازه یک بند انگشت روی آن خالی بماند، سپس کمی نمک به صورت پخش روی سیرها می ریزیم.

شما می‌توانید سیرها را به‌صورت کامل یا حبه، حبه شده برای تهیه سیر ترشی فوری آماده کنید. طرز تهیه سیر ترشی هفت سالهمتفاوت نیست و روش آن همانند سیر ترشی معمولی است. با این تفاوت که در مدت هفت سالاز این سیر ترشی استفاده نکنید و اجازه دهید کاملا خواص آن حفظ شود و به مرور زمانبه خواص آن افزوده شود.

یک کیلو سیر، ۲ قاشق غذاخوری سس سویا، کمتر ازنصف پیمانه رب انار، نصف تکه نبات، سرکه بالزامیک یا سرکه معمولی نیز به اندازه‌ایاضافه شود که روی سیرها را بپوشاند. آن وقت یک قابلمه (که شیشه سیر در آن قرار بگیرد) را پر از آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زود به جوش بیاید. یکی از روش‌های ساخت سیر ترشی، حبه، حبه کردن و پوست گرفتن سیرها است. در اصطلاح دیگر شما طبق طرز تهیه سیر ترشی مجلسی عمل خواهید کرد.

سیر ها را کاملا پوست بگیرید، بشورید و آن ها را کاملا خشک کنید. قبل از شروع مطمئن شوید که ظروف مورد استفاده عاری از هرگونه باکتری باشد و ظروف مورد استفاده را استریل کنید و سپس روی یک حوله تمیز بگذارید تا کاملا خشک شوند. نصف بسته تمر هندی را داخل آب جوش حل کرده و بعد از نیم ساعت از صافی رد کنید تا هسته ها جدا شوند.

طرز تهیه سیر ترشی با نبات ، شیره خرما یا انگور موجب شیرین‌تر شدنآن می‌شود. اضافه کردن سس سویا به سیر ترشی موجب نرم شدن آن در مدت زمان کوتاه‌تریمی‌شود. یک ترفند خاص برای تهیه سیر ترشی استفاده از سرکه بالزامیک است که اگر نداشتید سرکه قرمز، سس سویا و رب انار است. همین طور که می دانید سیر ترشی هفت ساله بعد از هفت سال تغییر رنگ می دهد و رنگ آن سیاه می شود. رب انار به سیاه شدن آن کمک می کند همچنین سیر ترشی به مرور در این هفت سال شیرین می شود شما می توانید با اضافه کردن 1 تکه نبات این روند را سرعت ببخشید حتی می توانید از شیره انگور یا خرما استفاده کنید.

شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید مخلوط سیر و سرکه روی شعله متوسط گاز بجوشد. برای تهیه ترشی سیر فوری، سرکه بالزامیک، سسسویا، رب انار، نبات یا شیره خرما به سیرها اضافه کنید. حین جوشیدن سیر و سرکه مراقب باشید که سیر‌ها له نشوند و زیاد هم نجوشند، چون خاصیت سیر با پختن زیاد و له شدن از بین می‌رود. در اواسط پخت سویا سس را هم اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه زمان جوشیدن تمام شود. بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط سیر و ترشی خنک شود. حالا سیر‌ها را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف‌های مورد نظر بچینید.

اما یک روش فوری نیز برای تهیه سیر ترشی هفت ساله وجود دارد که نیاز به صبر کردن ندارد. برای تهیه سیر ترشی هفت ساله فوری، لازم است تا سیر را در سرکه به مدت 10 دقیقه بجوشانید. پس از جوشاندن بگذارید تا سیر و سرکه بخوبی و به آرامی خنک شود.

سپس در ظرف را محکم ببندید و 40 روز در جای تاریک قرار بدهید بعد از 40 روز می توانید از آن استفاده کنید. شما می‌توانید از انواع مختلف سرکه از جمله سرکه انگور قرمز، سرکه خرما، سرکه سیب یا سرکه سفید برای آماده‌سازی سیر ترشی استفاده کنید. در صورت تهیه ترشی سیر با سرکه سفید شما طرز تهیه ترشی سیر با سرکه سفید را دنبال کرده‌اید که موجب حفظ رنگ سیرها خواهد شد. طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله ای که در دهان آب شود، لزوما نیاز به 7 سال صبر کردن ندارد؛ با ترفندهایی مانند استفاده از سرکه بالزامیک و سس سویا و شکر قهوه ای، مشکل حل می شود.

یک شیشه یا دبه بزرگ انتخاب کنید و بخوبی بشورید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود و هیچ رطوبتی در آن نماند. اندازه ظرف باید به قدری باشد که سیرها در آن جا شود و حداقل دو بند انگشت از بالای آن خالی باشد. ریشه بوته سیر و لایه ضخیم و اولیه دسته سیر را جدا می کنیم (بهتر است طوری انجام دهید تا حالت غنچه ای سیرها حفظ شود) سپس آن را درون سرکه قرار دهید ، در اینصورت نیازی به استفاده از فلفل نمیباشد. هر چه سیر ترشی شما مدت‌زمان بیشتری برای جاافتادن داشته باشد طعم بهتری خواهد داشت.

سیرها را حبه، حبه کرده و داخل ظرفی پر از آب خیس دهید. بهتر است که از آب ولرم برای خیساندن سیر استفاده کنید. طعم و ارزش غذایی این خوراکی لذیذ سبب شد تا ما این قسمت از مجله سلامتی لیمومی را به ۵ طرز تهیه محبوب و معروف ترشی سیر و فوت و فن‌های آن اختصاص دهیم. یکی از معروف‌ترین ترشی‌های ایرانی که در میان مردن جهان از شهرت بسیار بالایی برخوردار است ترشی سیر یا سیر ترشی است که دستورهای تهیه متعددی دارد. هر منطقه بسته به مواد اولیه در دسترس و ذائقه این ترشی خوشمزه را فراهم می‌کنند. سیر ترشی یکی از انواع ترشی است که طرفداران زیادی دارد.

اگر شما هم روش دیگری می‌شناسید از طریق ثبت دیدگاه برایمان بنویسید. وقتی سیرها کمی حرارت دیده و نرم شدند وقت آن است که سس سویا را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش‌کنید. برای بهره بردن از مزیت‌های سیر پخته برای سلامت بدن، سیر خام له شده را در انتهای زمان پخت به غذا اضافه کنید.

در صورتی که سیر ترشی را مقابل آفتاب بگذارید،شیرین می‌شود. اگر سیر ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید سفت و تند خواهد شد. سبز شدن سیرها در داخل سرکه اشکال ندارد و به مرور زمان درست میشود. سرکه را آرا آرام روی سیر ها بریزید و تا سر ظرف پر کنید.

شما می‌توانید سس سویا را از سوپرمارکت دیجی‌کالا تهیه کنید. حالا بوته‌های سیر را که خشک و تمیز است داخل یک قابلمه ریخته و مخلوط دو سرکه را روی آنها بریزید، سپس قابلمه را روی شعله حرارت بگذارید. سیرها را برای حدود 20 دقیقه با حرارت کم به طوری که له نشوند، بجوشانید. ترشی سیر ترشی یکی از ترشی‌های خوشمزه و محبوب است که با استفاده از سیر تازه تهیه می‌شود. این ترشی به خاطر طعم تند و عطر دلپذیر سیر، می‌تواند به عنوان یک چاشنی عالی در کنار غذاهای مختلف، به ویژه کباب‌ها و خورشت‌ها، سرو شود.

این سس معمولاً یک سس تند است که عمق طعم آن با مقدار سیر استفاده شده، تعیین می‌شود. سس ساده سیر، از سیر و یک ماده دیگر مانند روغن، کره یا سس مایونز تشکیل شده که از آن برای معلق کردن سیر از طریق امولسیون استفاده می‌شود. برای تهیه سس می‌توان از مواد اضافی مختلفی استفاده کرد. گیلانی ها معمولا این غذا را با ماهی شور و برنج کته و سیر ترشی و زیتون و سبزی خوردن میل می کنند. نکته سوم که از دو مورد بالا مهم‌ تر است، استفاده از سس سویا است. سس سویا این امکان را فراهم خواهد کرد که فرآیند تخمیر در ترشی تسریع گردد و ره ۷ ساله در ۴۰ روز میسر شود.

داخل ظرفسرکه بریزید تا جایی که روی سیرها را بپوشاند. پس از اینکه چند روز از درست کردنترشی گذشت، مقداری از سرکه توسط سیرها جذب می‌شود. این طرزتهیه برای سیر ترشی با مقدار سیر یک کیلوگرم و یک لیتر سرکه است. سیرها بهمرور زمان تغییر رنگ می‌دهند و به رنگ قهوه‌ای درمی‌آیند. سیر ترشی یکی از انواع ترشی های پرطرفدار و محبوب ایرانی است که معمولا به دو صورت فوری و هفت ساله تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سیر ترشی در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید. سیرترشی به خصوص اگر چند ساله باشد خاصیت زیادی دارد که از مهم‌ترین فواید و خواص سیر ترشی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

سپس شیشه ترشی را برعکس می کنیم و داخل قابلمه آب در حال جوش می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب جوش بماند و بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شیشه تا زمان سرد شدن آب داخل قابلمه بماند. سیرها را چند ساعت در آب خیس کنید تا پوست ان راحت کنده شود ، پس از اینکه پوست سیرها را کندید بشوئید و بگذارید خشک شوند. پس از گذشت این زمان اجازه می دهیم سیرها درون قابلمه کاملا خنک شوند. زمانی که سیر و سرکه کاملا خنک شدند، سیرها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به اندازه ای که روی ظرف را بگیرد سرکه می افزاییم.

می توانید برای اینکه سیر ترشی شما معطر شود روش دیگری را برای تهیۀ ترشی سیر استفاده کنید. تهیۀ سیر ترشی با استفاده از نمک و سرکۀ انگور نیز به آسانی امکان پذیر است. سیرها را چند ساعت در آب خیس می کنیم تا پوست انها راحت کنده شود ، سپس سیر ها رو حبه حبه کرده و پوست آن ها رامی کنیم و بعد خوب می شوییم روی پارچه ای پهن می کنیم تا خشک شوند.

بلع یک حبه سیر می‌تواند باعث گیر کردن آن در گلوی شما شود. برای مصرف سیر خام می‌توانید روش‌های زیر را امتحان کنید. سس سیر سسی است که با استفاده از سیر به عنوان ماده اولیه تهیه می‌شود.

برای تهیه ی سیر ترشی ابتدا سیر ها را در ظرفی پر از آب خیس می کنیم که به راحتی پوستشان کنده شود.سپس با احتیاط پوست رویی آن ها را جدا می کنیم به طوری که حبه ها مشخص شوند ولی حبه ها را از هم جدا نمی کنیم. البته می توانید سیر ترشی را زودتر نیز مصرف کنید که در این روش باید سرکه را بجوشانید و سیرها را به سرکه در حال جوش اضافه کنید تا بپزند و به خوبی نرم شود و بعد اجازه بدهید تا سیرها در دمای محیط خنک شوند. توصیه می‌شود برای تهیه این ترشی از کله سیر کامل استفاده نمایید. برای این منظور کافیست تنها پوسته خارجی سیر را تمیز کنید و پس از آبکشی و خشک شدن، سیر آماده تهیه ترشی خواهد بود.

زیاده روی در مصرف سیر ترشی به دلیل سدیم موجود در آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود. سیرها رو به همراه سرکه در قابلمه ای ریخته و روی گاز قرار می دهیم و به مدت 15 دقیقه اجازه می دهیم بجوشند و سیر ها کمی نرم بشن. این ترشی نیاز داره چندسال بمونه تا به یک ترشی هفت ساله ی پر از خاصیت تبدیل بشه ،البته بعد از دو سه سال هم می تونید باز کنید و مصرف کنید.